اولین دوره کارگاه داده: “Big Data”

 

 

این کارگاه سه روزه در پاییز ۹۶ با همکاری گروه راش توسط انجمن علمی دانشجویی فیزیک دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود. در این دوره که درمجموع ۱۰ ساعت تدریس میشود علاوه بر مقدمه ای بر علم داده ها به برنامه نویسی داده ها و مصور سازی داده ها نیز پرداخته خواهد شد.

زمان : ۲۵ آبان، ۲ و ۹ آذر ۹۶

ساعت : ۹ الی۱۲:۳۰

مکان : ولنجک – بلوار دانشجو – دانشگاه شهید بهشتی – دانشکده فیزیک

مدرس : احسان امیرزاده

 

دبیر اجرایی: فرید مهاجری (گروه آموزشی پژوهشی راش)

طراح پوستر: نوید صالحی

 

هزینه ثبت نام: ۸۵ هزارتومان

فرم ثبت نام اولین کارگاه داده: “Big Data”


علم داده چیست؟

بسیاری ازسازمان ها موفق راه حل چالش های پیش روی خود را در استفاده از علم داده می دانند و سرمایه گذاری در این زمینه جزو اولویت های سازمانی شان است. ۷۷ درصد سازمان ها و شرکت های موفق در سطح جهانی، تحلیل داده را یکی از اجزای حیاتی بهبود بهره وری تجاری و سازمانی خود می دانندامروزه بواسطه ی اینترنت و شبکه های اجتماعی در همه ی زمینه ها دائماً داده تولید می شود. تحلیل و بهره برداری از این حجم عظیم داده‏ ها در زمینه‏ های مختلف خود گویای اهمیت حوزه ‏ی تحلیل و علم داده است.

علی‏رغم اشباع شدن بازار کار بسیاری از رشته‏ های مهندسی و علوم پایه و انسانی چه در ایران و چه در سایر کشورها، حوزه‏ ی تحلیل داده از جمله حوزه ‏هایی است که هر روز فرصت های شغلی که ایجاد می کند رو به رشد است. رونق گرفتن مفاهیمی که تحت عنوان علم داده می شناسیم به این رشته‏ ها روح تازه‏ای دمیده است و درنتیجه فرصت های شغلی بسیار جذاب و متنوع، کلیدی و با درآمدی قابل توجه حول این حوزه شکل گرفته است.

 

شرکت IBM در گزارشی که در سال ۲۰۱۶ منتشر کرده است روند ایجاد موقعیت های شغلی حوزه ‏ی علم داده را متناسب با تعداد فارغ التحصیلان این حوزه در دانشگاه ها نمی داند و اشاره می‏کند که اگر خود موسسات از جمله IBM اقدام به آموزش افراد نکنند در آینده کمبود نیرو متخصص در این حوزه دردسرساز خواهد شد

این در حالی است که علم داده از جمله علومی است که نقش افراد در آن بسیار پررنگ است. لزوم دید تحلیلی و شناخت فرد از داده و انتخاب بهترین روش‏های آنالیز و مصور سازی و کمینه کردن محاسبات همگی چالش‏ هاییست که نقش افراد در فرآیند تحلیل داده را پررنگ میکند و از سرعت تمام مکانیزه شده این فرآیند می کاهد.

نکته‏ ی قابل توجه دیگری که درباره ی شغل‏های این حوزه باید اشاره کرد این است که فعالان این حوزه بواسطه‏ ی نوع کارشان معمولا در هسته ی تصمیم گیری سازمان ها قرار می گیرند و از این بابت جزو افراد کلیدی و تاثیر گذار در سازمان و یا شرکت خواهند بود.

علم داده نه تنها از جمله علوم بین رشته‏ای به حساب می آید بلکه خود یکی از مهمترین حلقه های اتصال سایر علوم است. این حوزه ترکیبی از علوم کامپیوتر، آی تی، هوش مصنوعی، مهندسی برق، آمار و مدل سازی، ریاضیات، فیزیک سیستم های پیچیده، علم شبکه، علوم اعصاب، اقتصاد و… است که نوید فصل جدیدی از توانمندی بشری را می‏دهد. اتصال نگاه و روش های رشته های گوناگون در بستر علم داده پتانسیل های بی‏شماری را در باز تعریف مرز های علم ایجاد کرده است. در سال های اخیر روند تولید مقالات در بسیاری از علوم، متاثر از نگاه داده محور بوده است. اقتصاد، علوم اعصاب، فیزیک و جامعه شناسی مثال هایی‏ اند که با نگاه داده محور به مسایل تحولی شگرف در تولید علم در این حوزه‏ ها ایجاد شده است.

نکته ی مهم اینکه برای ورود به علم داده لازم نیست افراد، متخصصینی چیره دست در حوزه‏ های ذکر شده باشند. برنامه نویسی داده علیرغم حساسیت و نیاز به تخصص، به لطف ابزار هایی همچون زبان R به تجربه ای شیرین تبدیل شده است. این ابزار به منظور رفع نیازهای تحلیل داده ایجاد شده است و به جرئت می توان گفت یکی از محبوب‏ترین ابزار های تحلیل متخصصین علم داده است. بصورت میانگین در سه سال اخیر R بیشترین استفاده را در بین ابزار های تحلیل داده داشته است

با عنایت به آنچه بدان اشاره شد، افراد علاقه‌مند و مستعد به این حوزه با ساختار آموزشی متشکل از ابزاد و تحلیل و در بستر مسایل واقعی می توانند به متخصص حوزه داده مبدل شوند. وجود افرادی با قابلیت تحلیل داده در آینده ی هیچ شاخه ای از علم ،سازمان و کسب‏ و ‏کاری قابل انکار نیست.

فرم ثبت نام اولین کارگاه داده: “Big Data”

 

به اشتراک بگذارید!

Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 Comments
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن تمام نظرات
غزاله کیا
غزاله کیا
6 سال قبل

لطفا سرفصل ها را اعلام بفرمایید.

علی شریفی
علی شریفی
6 سال قبل

با عرض سلام میشود لطفا جامعه هدف و سرفصل ها را اعلام نمایید با تشکر فراوان

2
0
دوست‌داریم نظرتون رو بدونیم!x